Lappalaiskoirat ry:n tapahtumien poikkeusjärjestelyt ja ohjeet (23.8.2020)

Tämä osio on tarkoitettu hallituksen tiedottamiseen
Tiina Morri
Viestit: 2347
Liittynyt: 01.01.2012 10:52

Lappalaiskoirat ry:n tapahtumien poikkeusjärjestelyt ja ohjeet (23.8.2020)

Viesti Kirjoittaja Tiina Morri » 24.08.2020 08:46

Lappalaiskoirat ry:n tapahtumien poikkeusjärjestelyt ja ohjeet (23.8.2020)

Lappalaiskoirat ry:n tapahtumissa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia sekä Kennelliiton ohjeita (https://www.kennelliitto.fi/en/media/4352) . Järjestelyihin voidaan joutua tekemään muutoksia, jos yleiset ohjeet ja määräykset muuttuvat tämän ohjeen laatimisen jälkeen. Mahdollisista muutoksista tiedotamme Lappalaiskoirat ry:nettisivuilla osoitteessa www.lappalaiskoirat.fi ja Facebookissa www.facebook.com/Lappalaiskoirat ry sekä mahdollisuuksien mukaan tapahtumiin osallistujille sähköpostitse.

● Tapahtumiin osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjät tai tapahtumien toimihenkilöt tai näyttelyissä ulkomuototuomarit eivät ole vastuussa mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista mahdollisista vahingoista. Suosittelemme, että riskiryhmään kuuluva henkilö ei osallistuisi tapahtumiin.
● Tapahtumiin ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
● Tapahtuma-alueelle ei saa saapua henkilö, joka on määrätty karanteeniin tai jonka on viranomaisten antamien ohjeiden mukaan oltava omaehtoisessa karanteenissa esimerkiksi ulkomailla oleskelun tai altistusepäilyn vuoksi.
● Lappalaiskoirat ry:n järjestämälle näyttelyalueelle ei päästetä yleisöä. Mikäli et pysty esittämään koiraasi itse, tarvitset apua näyttelyyn saapumisen kanssa tai mukanasi on lapsi, kerrothan tästä sisääntullessa. Mikäli kaikki näyttelypaikalla olleet henkilöt on myöhemmin tavoitettava esimerkiksi altistumisepäilyn ja siihen liittyvän tiedottamisen takia, oletetaan että kaikki paikalla olleet tavoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettujen yhteystietojen kautta.
● Lappalaiskoirat ry suosittelee ettei muihin sen järjestämiin tapahtumiin oteta ylimääräistä yleisöä. Mikäli kaikki tapahtumapaikalla olleet henkilöt on myöhemmin tavoitettava esimerkiksi altistumisepäilyn ja siihen liittyvän tiedottamisen takia, oletetaan että kaikki paikalla olleet tavoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettujen yhteystietojen kautta.
● Pidetään turvavälit (vähintään 1-2 m) sisääntulossa, parkkipaikalla sekä kaikkialla muuallakin tapahtumapaikalla. Näyttelyissä isot luokat voidaan jakaa osiin, mikäli kaikki koirat eivät mahdu kehään turvaetäisyyksin yhtä aikaa ja tuomari voi pyytää koiran esittäjää näyttämään koiran hampaat. Tuomari, toimihenkilöt ja näytteilleasettajat eivät kättele. Huomioithan, että tuomaritelttaan eivät saa tulla muut kuin tuomari ja toimitsijat.
● Tapahtumapaikalla on käsidesiä tarjolla, mutta jokaisen on hyvä varata mukaan oma käsidesi, jotta se on aina saatavilla.
● Suosittelemme, että ainakin näyttelyssä koiran esittäjä käyttäisi maskia kehässä ja, että maskeja käytettäisiin muuallakin näyttelyalueella. Perehdy ennen näyttelyä maskin oikeaoppiseen käyttöön ja varaa niitä riittävä määrä näyttelyyn mukaan. Huomioi, että maskiin liittyen voi tulla ennen näyttelyä viranomaisohjeita tai -määräyksiä, jotka velvoittavat sen käyttämiseen yleisötapahtumissa - siinä tapauksessa maskin käyttö on näyttelyssä pakollista.
● Kun näyttelyssä oman rotusi kehä on ohi, poistuthan paikalta ellei koirasi jatka BIS-kehiin.