Lappalaiskoirat ry:n jalostustietojärjestelmä Lappalaiskoiratietokanta julkaistu

Täältä löydät jalostustoimikunnan tiedotteet
Janika Wikstén

Lappalaiskoirat ry:n jalostustietojärjestelmä Lappalaiskoiratietokanta julkaistu

Viesti Kirjoittaja Janika Wikstén » 01.06.2021 07:28

Jalostustoimikunnalla on jo vuosien ajan ollut käytössään kattava, Kennelliiton KoiraNetiä muistuttava, mutta paljon monipuolisemmin tietoa ja toimintoja sisältävä jalostustietojärjestelmä. Siitä on nyt julkaistu kaikkien lappalaiskoirakasvattajien ja -harrastajien sekä roduista muuten kiinnostuneiden käyttöön julkinen versio, jonka nimi on Lappalaiskoiratietokanta ja joka sijaitsee osoitteessa http://terveys.lappalaiskoiragalleria.org/. Järjestelmässä näkyvät paitsi KoiraNetistä siirretyt tiedot ja jalostustoimikunnalle lähetetyt geenitestitulokset, myös samat terveystiedot, joita aiemmin ylläpidettiin Lappalaiskoirat ry:n nettisivujen Jalostus-osiossa. Jatkossa julkaisuluvan saaneita uusia terveystietoja tai geenitestituloksia ei enää lisätä nettisivuilla oleviin listoihin, vaan ainoastaan järjestelmään.

Aloita järjestelmään tutustuminen käymällä läpi nämä kolme kohtaa:

1) Lue järjestelmän etusivulla oleva ohjeistus huolellisesti.
2) Tarkista omistamiesi/kasvattamiesi koirien tiedot.
3) Ilmoita osoitteeseen tietokanta(at)lappalaiskoirat.fi, mikäli em. koirilta puuttuu tietoja tai jokin tieto on väärin. Samaan osoitteeseen voit myös ilmoittaa, että koirasi tiedot saa merkitä julkisiksi, vaikka sillä ei mitään terveys- tai luonneongelmia olisikaan. Myös vanha tuttu sairauskyselylomake on edelleen käytössä: http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=jalos ... vattajille
Ilmoitetut tiedot käsitellään saapumisjärjestyksessä. Varaudu odottamaan mahdollisesti pitkiäkin aikoja ennen kuin koirasi tiedot ilmestyvät järjestelmään.

Huomioi, että tietoja ja koiria lisätään jatkuvasti ja järjestelmää kehitetään edelleen. Tiedotamme järjestelmän uusista ominaisuuksista järjestelmän etusivulla. Palautetta ja kehitysehdotuksia voi lähettää osoitteeseen tietokanta(at)lappalaiskoirat.fi tai täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.gle/hVm2gAcWkpz33f7HA

Kaikki tieto perinnöllisistä terveys- ja luonneongelmista on tärkeää ja tervetullutta! Vaikka koira ei olisikaan itse jalostusyksilö, niin osa sen sukulaisista on kuitenkin jalostuskäytössä ja siksi niiden lähisukulaisten tiedot ovat kullanarvoisia. Myös jo edesmenneiden koirien tietoja kannattaa lähettää. Mitä enemmän tietoa järjestelmään kertyy, sitä paremmin se palvelee kasvattajia, jalostusurosten omistajia ja pennunostajia.

Antamalla koirasi tiedoille julkaisuluvan teet arvokkaan teon rodun tulevaisuuden puolesta! Haluammehan kaikki, että lappalaisrodut pysyvät terveinä ja elinvoimaisina tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.