Glaukoomatutkimuksen korvaus

Täältä löydät jalostustoimikunnan tiedotteet
Janika Wikstén

Glaukoomatutkimuksen korvaus

Viesti Kirjoittaja Janika Wikstén » 10.11.2020 18:00

Lappalaiskoirat ry korvaa glaukoomatutkimukseen osallistuvien koirien näytteenoton kuluista 25 euroa/koira (todellisten kulujen mukaan kuittia vastaan).

Koirangeenit.fi/Helsingin yliopisto tutkii glaukooman perinnöllistyyttä ja tarvitsee tutkimukseen näytteitä glaukoomaan sairastuneilta koirilta ja niiden terveiltä lähisukulaisilta (sisarukset, vanhemmat ja jälkeläiset). Näyte toivotaan jätettävän ensisijaisesti verinäytteenä. Näytteen mukana tulisi lähettää kopiot silmätutkimuslausunnoista ja muista lääkärintutkimuslausunnoista (kopiot voi lähettää osoitteeseen inka.pettinen@helsinki.fi). Ennen näytteen lähetystä tulee myös täyttää sähköinen näytelomake, joka löytyy osoitteesta https://vm0540.kaj.pouta.csc.fi/samplef ... ctions.php. Näytelomakkeen kopio tai siinä oleva näytekoodi tulee liittää lähetykseen, jotta tutkijat varmuudella tietävät, mikä koira on kyseessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä https://www.koirangeenit.fi/osallistumi ... sallistun/.

Pääkaupunkiseudulla asuvien koirien on mahdollista tulla näytteenottoon sovittuna ajankohtana Biomedicumiin, Helsinkiin.

Lähetä koiran tiedot rahastonhoitajalle (rahastonhoitaja@lappalaiskoirat.fi) ja liitä mukaan tilinumerosi sekä kuitti näytteenoton kuluista. Kulukorvausta maksetaan vuoden 2021 loppuun saakka.