MyDogDNA Geenitestausohjeet

Täältä löydät jalostustoimikunnan tiedotteet

Janika Wikstén

Re: MyDogDNA Geenitestausohjeet

Viesti Kirjoittaja Janika Wikstén » 07.11.2020 12:22

MyDogDNA-geenitestipaketti on uudistunut elokuun lopulla

Muutoksen johdosta tähän uudistettuun pakettiin ei kuulu Pompen-testitulos. Olemme pyytäneet selvitystä jos MyDogDna-pakettiin kuuluisi jatkossa myös Pompen-testin tulos. Tämä on vielä avoimena kysymyksenä ja tiedotamme, kun olemme saaneet vastauksia pyyntöömme.
Jos testin on ostanut ennen muutosta (vkolla 35 on muutos tapahtunut), voi Pompen-tulosta kysyä testin myyjältä erikseen toimitettavaksi.

ISAG-polveutumistunnisteet ovat päivittyneet - tiedote MyDogDNA-sivuilta (https://mydogdna.com/pages/faq):

"Kansainvälinen eläingenetiikkayhdistys (ISAG) asettaa globaalin standardin koiran ja kissan DNA-profilointiin ja vanhemmuuteen mikrosatelliittien avulla. Tämän tyyppinen testaus vaati erillisen näytteen toimittamisen. ISAG-geenitieteilijät ovat kuitenkin päättäneet käyttää SNP-markkereita (yhden nukleotidin polymorfismi) - samaa tyyppiä, jota kaikki Wisdom Health -tuotteet käyttävät - eteenpäin. Aiomme tarjota SNP-pohjaisia ​​ISAG-profiileja uusille asiakkaille tänä syksynä ja siirtyville asiakkaille vuonna 2021."

MyDogDNA:n verkkosivujen mukaan tulosten jakamiseen on tulossa parannusta 18.11.2020 mennessä, jolloin käyttäjät saavat koiransa tulokset ulos tulostettavassa muodossa. Odotathan siis siihen asti, ennen kuin lähetät koirasi tuloksia jalostustoimikunnalle.

Alennuskoodi LAPPALAISKOIRAT19 on edelleen voimassa ja sillä saa alennusta -20% tilauksen kokonaissummasta.

Janika Wikstén

Re: MyDogDNA Geenitestausohjeet

Viesti Kirjoittaja Janika Wikstén » 12.01.2021 17:57

MyDogDNA-tuloksista on nyt saatavilla pdf-tiedosto, jolla voit jakaa koirasi tulokset jalostustoimikunnalle. Saat ladattua pdf-tiedoston kohdasta Summary > Download Technical Report.

Koska tulosraportista ei sellaisenaan käy ilmi, että eläinlääkäri tai Kennelliiton hyväksymä DNA-näytteenottaja on tarkistanut koiran tunnistusmerkinnän näytteenoton yhteydessä, tuloksia ei valitettavasti voida hyväksyä virallisiksi muulloin kuin siinä tapauksessa, että tulosraportin mukana toimitetaan eläinlääkärin tai DNA-näytteenottajan todistus tunnistusmerkinnän tarkistamisesta. Muuten tulokset tallennetaan epävirallisina.

Vastaa Viestiin